Ugrás a fő tartalomra

Mihály-napi vásár (Debrecen) 2011

2011. május 7-én és 8-án hagyományosan megrendezésre kerül Debrecenben a Mihály napi vásár, – Régi Idők Vására – Magyarország legnagyobb országos kirakodó vására.
Böszörményi-Vezér sarok


Általánosan:

Az Akadémia utcában, a Bolyai utca – Böszörményi utca saroktól a Kertváros utcáig kézművesek, sajtkészítők, borászok és komédiások kínálják portékájukat és szórakoztatják a közönséget.
A jó hangulathoz hozzá tartoznak az egykori vásárok elmaradhatatlan „kellékei”, mint a vásári mutatványosok, a vásári kikiáltó, az alkusz, a trillás fiú, a vásári zenészek végül a mulatozó vásárlók! A megye amatőr népdalköreinek, citerazenekarainak és tánccsoportjainak fellépésével tarkított forgatagba a vásári élménykovácshoz invitálnak minden szerelmespárt, aki egy nagy méretű Debrecen-szív elkészítésében részt kíván venni!

A 3. Régi Idők Vására újdonságokban is bővelkedik.
Most először mutatkoznak be tájegységek is. A Hortobágy sátrában a kislányok saját babáiknak készíthetnek a pásztorok, a hortobágyi valamint a hajdúsági emberek viseletvilágát idéző új ruhát, és együtt énekelhetnek a pásztoremberekkel, és a Hortobágyi Kézművesudvar kézművesei bemutatóznak. Megízlelhetik a Szatmár-Beregi Szilvaút Egyesület tagjainak szilva lekvárját és szilvapálinkáját.
Debrecenbe érkezik a Sajtkaraván. Népes tábora vonul fel a házi készítésű sajtokat termelő kisvállalkozóknak, akik olyan kis- és középvállalkozások, családi gazdaságok, akik magyar tejből, magyar sajtot készítenek.
A Borudvarban Kárpát-medencei borokat ízlelhetnek meg, köztük a csemegének számító gyümölcsborokat.
A Füveskertben számtalan gyógyító hatású kézműves portéka közül lehet majd válogatni. Vásárolhatnak ott házi szörpöket és lekvárokat és szarvasgomba különlegességeket, de elhozza portékáját a zalai füvesember is.
A Régi Idők Konyhájában a látogató szeme előtt húzzák majd a házi rétest, sütik a kenyérlángost és a lepcsánkát. Aki megéhezik, megszomjazik, biztosan megtalálja a magának valót.
Tekintsen be egy IX-XII. századi jurta életébe, ahol az Árpád-kori családi élet mindennapjai tárulnak a közönség elé, a jurta közelében haditorna bemutatókra is sor kerül.
A kisebbeket külön programokkal várják a vásár mindkét napján! Amíg apa borozgat, vagy sajtokat mustrál, és anya vásárol, addig a gyermeket kézművesfoglalkozások, vásári bohóc és komédiások bűvölhetik el. Arcfestést tartanak a debreceni Állatmenhely szervezésében, ugyanitt az állatsimogatóban a sok kis kutyus nemcsak megsimogatható lesz, hanem gazdit is keres. Szórakoztató népi játékok, kézművesfoglalkozások teszik élménydússá a májusi hétvégét.

Terelések:


Mivel a Böszörnényi út jelentős része le lesz zárva, rengeteg busz lesz ideiglenes útvonalon. pl.: 14,35,35Y,36,36A

Itt a térkép a terelésről:


Információ: Haon.hu
Fotó: DebrecenPortál.blogspot.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Csillagtenger a FÓRUM-ban

FÓRUM bevásárlóközpont közelebb hozza Önhöz a csillagokat! 2010. 06. 19.-én szombaton este 8 órai kezdettel kerül megrendezésre a Papp Optika Szalon következő Csillagászati rendezvénye, a FÓRUM bevásárlóközpont parkolóház 4. szintjén. Megtekinthetik a Szaturnuszt, a Hold felszínét, majd megkíséreljük megpillantani a Vénuszt, és a Marsot. Kis szerencsével az M57 mély ég objektumot és néhány kettős csillagot, csillaghalmazt is láthatunk, ha jó idő lesz. Lézeres szabadszemes csillagkép előadás, vetítés és számítógépes csillagtérkép is színesíti a programot. Érdeklődni érdemes a 06- 52- 598-798 (Papp Optika Szalon) vagy az 52-598-800 (FÓRUM Bevásárlóközpont) telefonszámán. A csillagutazás késő estig tarthat, ezért célszerű melegen öltözni. A programon a 14 év alatti gyerekek szülői felügyelettel vehetnek részt. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Világítást kap a DEAC pálya!!

Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a szombat esti DEAC Szertár Sportbolt – Hajdúdorog mérkőzés nézői. Magyarországon először játszottak ugyanis megyei másodosztályú bajnoki találkozót villanyvilágítás mellett füves pályán. Fénybe borult a DEAC-pálya Elkészült ugyanis a DEAC füves pályájának világítása. A beruházás 15 millió forintba került és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata finanszírozta, a nem teljesített kreditek után befizetett díjakból – mondta el Jávor András oktatási rektor-helyettes a szombati átadón. Az Egyetemi Sporttelepen ez után lehetőség lesz arra, hogy az oktatási időt követően az esti órákban is sportolhassanak a füves- és a futópályán a hallgatók, az oktatók, illetve az igazolt versenyzők. - A fejlesztés lehetővé teszi, hogy esti edzéseket tartsunk, illetve az is egy óriási dolog, hogy itt tényleg labdarúgónak érezheti magát az ember, akár a megye kettes csapat játékosa, akár az NBIII-as csapat játékosa legyen is. Azt gondolom,

Debrecen város napja és húsvéti programok

VÁROSNAPI RENDEZVÉNYEK 50 éves a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Időpont: 2011. április 8–9. Helyszín: Kölcsey Központ Információ: Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1–3., Tel.: 52/518-400, E-mail: info@fonixinfo.hu , Web: www.fonixinfo.hu Debreceni Mangalica Fesztivál Időpont: 2011. április 8–10. Helyszín: Kossuth tér Debrecen város napja és Debreceni Költészeti Fesztivál Időpont: 2011. április 10–11. Helyszín: Kölcsey Központ Információ: Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1–3., Tel.: 52/518-400, E-mail: info@fonixinfo.hu , Web: www.fonixinfo.hu HÚSVÉT DEBRECENBEN Húsvét a Méliuszban Időpont: 2011. április 18–23. Helyszín: Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ Információ: Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ Gyermek olvasószolgálat, Bem tér 19., Tel.: 52/502-470, E-mail: mjpmk@mail.hbmk.hu , Web: www.meliusz.hu Hús